Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland. Het heeft een van ‘s werelds drukste en grootste havens. De haven van Rotterdam is de op een na grootste haven net achter Shanghai. De naam Rotterdam is afgeleid van een dam in de Rotte. De Haven van Rotterdam diende in de 18e eeuw als een belangrijk handelspunt voor de Oost-Indische Compagnie. De aanleg van het Scheepvaartkanaal rond 1350 bood Nederland een betere toegang tot de verschillende delen van Europa. Dit maakte van Rotterdam een lokaal overslagcentrum tussen Nederland, Engeland en Duitsland.

Na de Tweede Wereldoorlog heeft Nederland een enorme groei doorgemaakt op het gebied van navigatie en scheepsbouw. Rotterdam is altijd een van de belangrijkste centra van de scheepsbouw voor Nederland geweest. Ze worden pioniers in het terugwinnen van land uit de zee, d.w.z. het maken van dammen, krachtpatsers en anti-overstromingssystemen op zee.

Gedurfde en nieuwe stijlen van appartementen, kantoorgebouwen en recreatiefaciliteiten resulteerden in een meer leefbare binnenstad met een nieuwe skyline. De ontwikkeling van de Nederlanders als business center werd begin jaren negentig gepionierd door Kop van Zuid. Rotterdam is de thuisbasis van consumentengigant Unilever en de Mittal Steel Company.

De Grand Depart van de Tour De France 2010 wordt georganiseerd in Rotterdam. Rotterdam is een grote metropool die mensen van over de hele wereld aantrekt en daarom een perfecte plek is om dergelijke evenementen te organiseren.

Transport in Rotterdam:

The Hague Airport in Rotterdam is de op twee na grootste luchthaven van het land. Het is gelegen in het noorden van de stad. Het heeft laten zien snelle groei in de afgelopen paar jaar als gevolg van de groei van de low-cost carrier markt en vandaag de dag bedient duizenden internationale en binnenlandse vluchten.