Veel mensen denken dat je met een privé jet een ton kwijt bent. Maar dat hoeft niet zo duur te zijn als je denkt. Als je als een bekende artiest de wereld over wil vliegen zal dat zeker wel wat kosten. Maar je kunt ook wat minder ver vliegen met een privé vliegtuig voor relatief lagere tarieven. Je hebt daarnaast enorm veel winst in tijd. Het inchecken gaat heel snel en je hoeft maar 15 minuten voor vertrek in jouw eigen privé lounge te zitten. Zodra je vlucht begint, zit je in een luxe klasse met jouw eigen chique ingedeelde vliegtuig zonder medepassagiers en zonder gestoord te worden kijk je over het wolkendek waarbij je jezelf al verheugd op jouw eindbestemming. Je wordt persoonlijk bedient door de crew en krijgt de lekkerste gerechten aan boord samen met een groot TV scherm waar je van diverse films kunt genieten. Je hebt je eigen stoel en veel ruimte aan boord voor jouw gezinsleden of vrienden.

Geen wachtmomenten en fit op bestemming

Door de luxe die een privé vliegtuig te bieden heeft ben je al snel en uitgerust op jouw bestemming. Het gebrek aan lange wachttijden, overstappen, bagage rompslomp en een flinke jet-lag maken een privé vlucht relatief goedkoop door de enorme tijdswinst. Zeker bij zakelijke vluchten haal je al de tijd eruit. Je bent snel bij een internationaal spoedoverleg of vergadering en kunt ook snel internationale taken voor de organisatie uitvoeren. Tijd kost namelijk enorm veel geld en dan ben je met een reguliere vlucht soms 24 uur of langer verder. Je hoeft ook niet in een hotel te overnachten tussendoor omdat je nooit hoeft over te stappen met een privé vlucht en ook geen vertraging zult ondervinden. Allemaal kosten die er dus niet bijkomen. Het vliegtuig huren is zeker een investering. Toch zijn er aanbieders die goede privé vliegtuigen voor relatief goede tarieven aanbieden.

De luxe van een privé vliegtuig

Je kunt een persoonlijke vlucht zo luxe maken als je zelf wilt. Je kiest zelf hoeveel maaltijden je aan boord wilt en hoeveel personen er mee gaan. Misschien neem je jouw hele gezin met kinderen mee. Voor kinderen is veel aan boord te doen zoals gamen, slapen en spelen. Hoe meer personen er meevliegen, hoe goedkoper een privé jet huren is. Je deelt de prijs namelijk door het aantal meereizende personen. Ook de afstand en de luchthavens die worden aangevlogen bepalen de uiteindelijke prijs van de hele vlucht. Met elke vloot van klein tot groot kun je een bepaald aantal kilometers vliegen met volle tank. Met de kleinste vliegtuigen zit je in een kleine cabine en vlieg je niet verder dan 2000 km. Echter vlieg je met grote privé vliegtuigen met een ruime cabine wel tot 11000 km ver. In grotere vliegtuigen kun je ook staan en lopen door de cabine. De keuze is dus zeer persoonlijk en hangt af van het extra te besteden budget.

Bron: www.firstclassaviation.nl