Wanneer je je vakantie boekt, is vaak één van de laatste dingen waaraan je denkt hoe je naar de luchthaven gaat. Neem je de bus, de trein of een taxi? Vaak is de handigste methode om naar het vliegveld te rijden en je auto daar te parkeren terwijl je weg bent. Maar waar kun je dan parkeren? Is er een veilige parkeerplaats? En wat voor parkeerplaats moet je dan boeken?

 

Je hebt op de luchthaven drie mogelijkheden om je auto te parkeren: parkeren op het terrein zelf, parkeren buiten het terrein en de meet & greet/valet parking. Vanzelfsprekend heeft parkeren op het terrein zelf de voorkeur. Je parkeert dan op het luchthaventerrein en je loopt of je neemt een pendelbus naar je terminal. Dit is erg handig, aangezien je je zeer dicht bij de luchthaven bevindt en precies weet, hoe lang je ook weg bent, waar jouw auto zal blijven.

 

Buiten het terrein parkeren houdt in dat je je auto op een parkeerplaats parkeert. Meestal ligt die op een paar kilometer afstand van de luchthaven en een pendelbus zal je dan naar de terminal brengen. Dit is vaak goedkoper dan parkeren op het terrein, maar brengt natuurlijk ook meer rompslomp met zich mee als het gaat om het vervoer van en naar de luchthaven. In sommige gevallen moet je je autosleutels achterlaten om je auto te laten parkeren door een parkeerwachter. Niet alle reizigers voelen zich bij dit scenario op hun gemak.

 

De meet and greet/valet parking is de laatste jaren populair geworden en is een uiterst comfortabele manier om je auto op de luchthaven te parkeren. Kort voor aankomst op de luchthaven bel je het bedrijf op en word je door een chauffeur opgewacht, die je auto dan voor je wegbrengt. Wanneer je terugkomt van je reis, bel je ze en ze ontmoeten je dan in de aankomsthal om je de autosleutels weer te overhandigen.

Als je je parkeerplaats op de luchthaven vroeg boekt, kun je aardig wat besparen – soms wel tot 60% – dus is het logisch om deze zaken ruim voor je reisdatum te plannen.

 

Lees meer over lang parkeren Eindhoven airport – https://eazzypark.nl/eindhoven/